Beier Workshop Bram Jansen 14 sept 2024

De workshop van Bram in ons clubhuis over het gebruik van de Beier sound module bood een diepgaande en praktische kennismaking met deze veelzijdige geluidsmodule, die populair is in modelbouw, RC-voertuigen en diorama’s. 

Het in de diepte gaan, werd wel op een voor leken zeer duidelijke en begrijpelijke manier uitgelegd. 

Tijdens de workshop leerden de deelnemers hoe ze realistische geluidseffecten en functies aan hun modellen kunnen toevoegen, variërend van motor- en omgevingsgeluiden tot speciale effecten zoals claxons en sirenes.

De fantasie van de aanwezigen over de haast onbegrensde speciale effecten, nam al weldra hilarische vormen aan wat weer alles zegt over de gezellige sfeer.

De workshop bestond uit drie delen welke werden gegeven op drie zaterdagen.

De onderwerpen waren o.a. 

  • Het vooraf vaststellen, wat de te bouwen truck allemaal voor technische snufje zou moeten gaan bevatten.
  • Waar de in te bouwen attributen zo al te plaatsen, in de cabine of in de z.g. Deense kisten.(Denk hierbij aan de accu, snelheidsregelaar, ontvanger, niet te vergeten de Beier sound module en wat al niet meer).
  • Uitleg over weerstanden en het solderen daarvan aan ledlampen en smd ’s en spanning verlagen met mini regelaars. Het solderen kon worden uitgeprobeerd, wat door vele dan ook werd gedaan. Dat viel of erg mee of er werd besloten om helemaal niet met het aan elkaar bakken van onderdelen met soldeertin te beginnen.
  • Het aansluiten van dat alles op de Beier en het programmeren daarvan en nog veel meer.

Dan volgde eindelijk tijdens de derde workshop de uitleg waar alle aanwezige naar hadden uitgekeken:

De uitleg over de basiswerking van de Beier sound module, inclusief de verschillende aansluitmogelijkheden en compatibele onderdelen. Vervolgens werd stap voor stap gedemonstreerd hoe je geluiden kunt uploaden en aanpassen met behulp van de bijbehorende software, de Sound Teacher. Deelnemers leerde ook hoe ze het geluid kunnen synchroniseren met bijvoorbeeld verlichting of bewegende onderdelen van hun model, wat zorgt voor een indrukwekkende realistische ervaring.

Naast de technische kant werd er aandacht besteed aan de creatieve mogelijkheden van de module. Deelnemers kregen tips over hoe ze hun geluidseffecten kunnen afstemmen op de specifieke sfeer of het thema van hun model. 

Aan het eind van de workshop demonstreerde Bram gemaakte geluiden en licht configuratie door deze uit te proberen en ook te laten zien wat eventuele aanpassingen voor effect hadden. 

Uit de hoge opkomst van de aanwezige truckmodelbouwers en de vele vragen aan Bram, bleek wel dat de kennis over en het gebruik van de Beier soundmodule wel naar een iets hoger niveau gebracht kon worden.

Bram, nogmaals hartelijk bedankt voor deze zeer interessante workshops en op naar een hoger niveau.

Vergelijkbare berichten