Een nieuw ontwerp

Het oude logo is niet slecht, maar geeft diverse uitdagingen in de moderne tijd. Maak je het logo te klein dan veranderen de details in een grijs gele massa. Zelfs als je het op een vlag laat zetten verdwijnen de details op grotere afstand. Mijn conclusie was dan ook: Een moderner logo zou wenselijk zijn, maar hoe vertel je het aan het bestuur.

We zijn namelijk een vereniging met een rijk verleden en de nostalgie en tradities zijn lastig te doorbreken. Kijk ik naar het verleden dan komt de conclusie dat er meerde versies van logo’s in omloop waren zonder dat we het wisten.

Deze concept pictogrammen zijn voor de verschillenden afdelingen ontworpen.

Verschillende afdelingen

De diversiteit binnen onze afdelingen is eigenlijk te groot om dit in één enkel pictogram te vertegenwoordigen. Voor elke afdeling zijn vier pictogrammen ontworpen die de disciplines binnen de afdeling moeten vertegenwoordigen. Het DNA van de pictogrammen moet net voldoende zijn om de categorie te kunnen vertegenwoordigen. Na een jaar van wikken en wegen en wat kleine aanpassingen was het nieuwe logo klaar voor de introductie. Elke commissie heeft daarmee ook zijn eigen identiteit, maar is toch direct herkenbaar als onderdeel van de MVW.

Vliegerscommissie
Vaarderscommissie Vaarders
Truckerscommissie

Facebook logo’s

Facebook Vliegers
Facebook Vaarders
Facebook Truckers

De achterliggende gedachten van het logo:

  • De letters MVW zijn vetgedrukt omdat deze afkorting het meest wordt gebruikt binnen onze vereniging.
  • De plaatsnaam WOUBBRUGGE en de afkorting MVW hebben dezelfde breedte gekregen.
  • Dit moet de verbondenheid tussen de vereniging en de gemeente Woubrugge symboliseren. De één kan niet zonder de ander, maar ze zijn allebei even belangrijk!
  • De zender geeft aan dat het om radiografisch bestuurbare modellen gaat.
  • Het blauw vertegenwoordigt de lucht waarin de modelvliegtuigen vliegen.
  • Het groen vertegenwoordigt het ecologisch vriendelijk rijden van de modeltrucks.
  • Het oranje komt overeen met de achtergrond kleur van de nieuwsbrieven van de zeilers.
  • Alle pictogrammen verwijzen naar de vereniging. Dit moet de saamhorigheid van de verschillende afdelingen symboliseren.

Door onder andere fysieke primaire kleuren te gebruiken (rood, blauw en geel) straalt het logo rust uit. Zelfs bij kleine logo’s zijn de kleuren nog goed herkenbaar. En voor de mensen die het leuk vinden staat hieronder de achtergrondinformatie van het logo. De rood-grijze vierkanten worden gebruikt om de onderlinge afstanden aan te houden. De rode lijnen geven de uitlijning aan. De blauwe teksten zijn maten en CMYK-kleur waarden.

Dit is de negende versie van het logo maar de verschillen ware minimaal.

Site pictogram

Of je nu een computer, tablet of smartphone gebruikt, de pictogrammen blijven goed herkenbaar.

Afmeting: 1619 x1620 pixels,
kleurmodel: CMKY, bestandtype: PNG

Nawoord
Veranderingen binnen de vereniging worden over het algemeen moeizaam geïntroduceerd aangezien de meeste mensen geen trendvolgers zijn. Het jaar 2022 bleek een ongewenste reset te zijn die je kan vergelijken met een uitgebrand huis zonder een back-up van de gegevens.
De meeste mensen zitten niet op een getypt stencil te wachten. De e-mails zijn de postbodes van deze tijd geworden. Een moderne website moet effectief en up-to-date zijn. Voor snelle en korte berichten willen we WhatsApp en Facebook gebruiken.

De (nieuwe) website oogt dan wel modern maar de informatie en het gebruikersgemak moeten zich nog wel bewijzen. Wat nu wenselijk lijkt te zijn kan snel een overbodige luxe worden. Is het perfect? Nee, want wat nu de norm is kan over een jaar sterk verouderd zijn.

Elke vereniging maakt ups en downs mee. Ik hoop dat het introduceren van dit nieuwe logo en de nieuwe website een up is waar we met elkaar weer inspiratie uit kunnen halen. Informatie die in de kast of het archief lag, kunnen we straks weer op de website lezen. Ik hoop dat alle afdelingen gebruik gaan maken van deze site en zijn mogelijkheden. Op deze manier kunnen we van de expertises van clubleden leren en genieten. Dat is waar we een vereniging voor zijn.

Bron: Ernö Dobronyi